+ 86-591-8756 2601

Q & A

забрана04

1. Колку стоки се потребни за да се направат веќе за преглед пред пратката?

Тоа зависи од барањето на клиентот. Општо кажано, инспекциите за пред пратката обично се спроведуваат кога пратката е 100% произведена и најмалку 80% спакувана во картонски извоз.

2. Доколку клиентот / продавачот / фабриката сака да го промени распоредот за инспекција, што треба да направат?

Одложувањето или откажувањето на претходно бараната инспекција мора да се изврши со повикување на ГИС барем 1 цел работен ден пред датумот на инспекцијата.

3.  Дали ГИС автоматски ќе го испрати извештајот за инспекција на двете страни или само за клиентот?

ГИС испраќа само извештај за инспекција до клиентот. Ако на некого му треба извештај за инспекција, прво ќе побараме од клиентот потврда.

4.  Кога е достапен извештајот за инспекција?

Официјалниот извештај за инспекција ќе биде достапен следниот работен ден по завршувањето на инспекцијата.

5.  Кој ќе плати за инспекцијата?

Genенерал, инспекцијата е на сметката на клиентот, освен ако не сме потврдени од страна на клиентот кој друг ќе плати за тоа.

6.  Кога ќе треба да ја намирите уплатата за инспекцијата?

Секое плаќање треба да се изврши пред увидот.

7.  Дали ГИС работи во сабота и недела?

Неделата е нормален ден за одмор за ГИС. За сабота, канцеларијата на ГИС е затворена, но нашиот QCteam ќе биде достапен.

8. Било кој дополнителен трошок ќе се генерира кога инспекцијата ќе се изврши во недела?

Доколку инспекцијата се бара да се спроведе во недела, човечката стапка ќе се помножи за 1,5 пати. 

9. Колку долго да аплицирате однапред за какво било преглед?

За да се изедначи аранжманот за инспекција и без никакви забави, ве молиме направете ги вашите состаноци за инспекција најмалку 3 работни дена пред датумот на инспекција што сте го барале.

10.  Можеме ли да ја ослободиме пратката врз основа на положениот извештај за инспекција?

Извештаите за услуги се издаваат врз основа на упатства, информации, документи и / или примероци дадени од клиентот. Извештајот за ГИС инспекција ги рефлектира вистинските наоди како што се евидентирани за време на теренската надзор; тоа не е доказ за пратката. Само клиентот може да донесе одлука за пратката.

11.  Дали ГИС ја отвора официјалната фактура за плаќање на трошоците за инспекција?

ГИС ќе ја издаде службената даночна фактура по приемот на вашата исплата.

12. Може ли да ја платиме инспекциската цена од РМБ, и што е со девизниот курс?
Да, ГИС може да обезбеди релевантна сметка за плаќање RMB и може да ја наплатате плаќањето со куповната цена на денот на плаќањето.

13. Ако фабриката може да го избере вашиот КВ, ГИС нема да наплаќа патни трошоци, така?
Да, ако не се појават трошоци за патување, ГИС нема да наплати релевантни трошоци.

14. Може ГИС да го идентификува материјалот за ткаенини на лице место?
Извинете, материјалот за ткаенина не може да се идентификува на лице место. Ако сте загрижени, ние може да помогнеме да испратиме примерок во која било лабораторија за тестирање. Секако, лабораторијата соодветно ќе наплаќа соодветни трошоци.

15. Ако на QC треба само половина ден да ја заврши целата работа, може ГИС да наплати само 0,5 ден?
Извинете, за каква било инспекција, еден ден е минимален понуда.

16. Дали ГИС зема примерок и останува на должност за секој преглед?
Не мора да се зема примерок за секој преглед. Ако тоа е забрането, ве молиме да не информирате однапред.

17. Дали е можно да се добие резултат веднаш по завршувањето на инспекцијата?
ГИС може да ви испрати нацрт извештај во истиот ден од завршената инспекција за вашата препорака. Сепак, официјалниот ќе биде достапен во следниот работен ден.

18. Бидејќи нашите производи ќе бидат подготвени во попладневните часови, дали е можно да се започне со прегледот до тогаш?
Општо кажано, ние ќе ја започнеме нашата работа наутро со цел да се изедначи инспекцијата со доволно работно време. Со оглед на специјалната состојба, можеме да преговараме случај по случај.

19. Ни треба оригинална даночна фактура за упатување за плаќање. Можеме да го добиеме пред да се изврши плаќањето?
Секако, само да ги споделите со насловот на фактурата и релевантните информации, и ние прво ќе издадеме фактура за вашата референца за плаќање.

20. Во вашиот КВ пронајде погрешна етикета и ознака што треба да се користат за време на инспекцијата. Ние може да побара да се запре инспекција, како ние треба да ги исправите сите во моментов? (Инспекција)
Доколку инспекцијата е промашена сега, ќе се изврши наплата соодветно на соодветните трошоци. Секако, доколку е достапно, прво треба да го контактираме клиентот за потврда. 

21. Имаме две фабрики за овој голем поредок во ист град. Дали ќе наплаќате повеќе трошоци за две посети во истиот ден?
Ако се наоѓаат во истата област на растојание од 20 мин. Меѓу двете, нема да наплаќаме повеќе трошоци за две посети во ист ден.                                                

22. Нашиот контејнер ќе биде готов во 7:00 часот наутро, за да го фатиме бродот, не можевме да чекаме за вашиот КК. Може ли да побарате од вашиот КК да пристигне во нашата фабрика во тоа време? (Надзор на оптоварување)
Доколку е потребно, ние ќе побараме од нашиот КК да остави надвор еден ден пред денот на вчитувањето и да пристигнеме во вашата фабрика како распоред. Меѓутоа, ако има промена на датумот на вчитување, ве молиме да не информирате пред да замине нашиот оператор, или ние соодветно ќе наплатиме за абортуси.

23. Како да го пресметате работното време на вашиот QC?
Willе разгледаме два дела за секој случај, времето поминато во инспекција (време на инспекција и време на правење извештаи) и единечни патувања од најблиската гранка до локацијата за услуги. 

24. Кој ќе ги преземе трошоците за повторна инспекција?
За надоместокот за повторна инспекција, ГИС ќе се однесува на клиентот, а клиентот има право да им наплати на своите добавувачи. 

25. Дали ви е потребно фабриката да подготви некои производи однапред за вашиот преглед? 
Не, нашиот QC треба да изберете примероци сами од најголемиот дел по случаен избор, тогаш примероците што ги проверуваме може да го одразуваат квалитетот на најголемиот дел.

26. Може ли да издадете сертификат за позитивна инспекција откако ќе заврши инспекцијата според нашите барања за L / C?
Да, но прво мора да добиеме одобрување од клиентот за прашањето.

27. Ако нашата фабрика не можеше да обезбеди одредена опрема за инспекција, зарем не би го пробале извештајот соодветно?
Да. Ве молиме, letубезно кажете ни ја состојбата пред инспекцијата, и, соодветно, можеме да провериме кај клиентот за прашањето.

28. Ако фабриката се сомнева во резултатот од инспекцијата, што би можеле да сторат?
Ако фабриката се сомнева во резултатот од инспекцијата, ве молиме проверете со нашата квалификација на лице место. Во меѓувреме, ве молиме јавете се во канцеларијата на ГИС за понатамошни преговори и нашиот технички менаџер ќе го следи прашањето.

29. Според вашето барање, 500 парчиња стока треба да се проверат при прегледот. Сепак, немаме толку многу блистер картички за повторно пакување, дали е можно да провериме помалку?
Општо земено, помалку земање примероци ќе доведе до неизвесен ризик. Сепак, знаеме за што ве интересира. Можеби ќе провериме со клиентот за ситуацијата и ќе ви ги повратиме повратните информации.

30. Дали ГИС ќе стави етикета на проверената стока?  
Нормално, ќе ставиме ознака ГИС на инспекциската стока или пакување за управување со следливост. Меѓутоа, ако тоа е забрането, ние може да ја поминеме оваа постапка. Ве молиме, известете ги однапред сите посебни услови.

31. ГИС нормални работни денови?                                                                                                                                                                             

 Од понеделник до сабота за инспекциски оддел, а од понеделник до петок за канцеларија.

32. Кога фабриката може да поднесе барање за повторно испитување откако не успеа првиот инспекција?

ГИС нема посебен ограничен временски распоред за резервација за повторно инспекција. Може да побарате повторна инспекција во секое време кога сè ќе се поправи и да биде подготвено. Како и да е, ве молиме резервациите за белешка примена со помалку од 2 работни дена да ги забележите може да не се завршат според распоредот.

33. Како ГИС ги идентификува недостатоците?

Дефектите откриени при визуелна инспекција се класифицирани во 3 категории, „Критички“, „големи“ и „мали“ и нормалните дефиниции се:

- Критички дефекти: Дефект што не ги исполнува задолжителните регулативи и / или влијае на безбедноста на потрошувачот при употреба на производот.

- Мајаторни дефекти: Дефект што веројатно може да резултира во неуспех на производот, намалување на употребливоста на производот и очигледен дефект на изглед кој влијае на загадувањето на производот.

- Главни дефекти: Дефект што веројатно нема да ја намали употребливоста на производот, но најверојатно ќе ја намали запаливоста или несовпаѓање од дефинираниот стандард за квалитет или не е ист како оригиналниот примерок

34. Што е прифатливо ниво на квалитет (AQL)?
Назначената вредност на дефекти, изразена како процент од конкретната постапка за земање мостри и користеното ниво, ќе го идентификува она што купувачот нормално ќе го прифати во повеќето случаи. Различни AQL можат да бидат дизајнирани за различни класификации на дефекти, како што се критични, големи и мали. Освен ако не е одредено од клиентот, ГИС ќе го донесе AQL на следниов начин: 

 

Производи со висока вредност

Производи со мала вредност

Критички дефекти

Не е дозволено

Не е дозволено

Големи дефекти

AQL1.0 / 1.5

AQL 2.5

Мали дефекти

AQL 2,5 / 4,0

AQL 4,0

35. Поставуваме нарачка со 24 во 1 керамички комплети во фабриката Јангџианг. Поради недостаток на материјал за пакување, сите не се пакуваат, и само ставете ги во фабриката парчиња. Може ли ГИС да изврши инспекција во оваа состојба?
Ако не е итно, подобро е да почекаме барем 80% да бидат спакувани, тогаш може да избереме примероци по сетови. Ако го промените земањето мостри по парчиња, тешко е да се утврдат дефектите кај единиците за продажба. Секако, соодветно ќе ја следиме вашата последна инструкција